Uniós pályázatok

„DIGITÁLIS NAGYSZÜLŐK” pályázat

1. augusztus 1.

Deák Ferenc Közgazdasági Szakközépiskoláért Alapítvány

Sajtóközlemény – „Digitális nagyszülők”

A Deák Ferenc Közgazdasági Szakközépiskoláért Alapítvány 31 059 342 forintot nyert 2019. júliusában az „Online kormányzati, közigazgatási és e-egészségügyi szolgáltatások terjedésének és a digitális jólét megteremtésének elősegítése országos, illetve helyi civil és szakmai szervezetek támogatásával” GINOP-3.3.3-17 kódszámú pályázaton a „Digitális nagyszülők” című projektjével. A tervezett tevékenységek 2019. augusztus 1. – 2020. július 21. között valósulnak meg.

Kedvezményezett: Deák Ferenc Közgazdasági Szakközépiskoláért Alapítvány

Projekt azonosító száma: GINOP-3.3.3-17-2019-00126
Projekt futamideje: 2019.08.01.-2020.07.21.
Projekt összköltsége: 34 510 380 Ft
Támogatás: 90 %
Telefon: +36 (96) 312-135

A projekt általános célkitűzése:

A digitális alapkészségekkel nem rendelkezők magas aránya a nemzetgazdaság szintjén a növekedés és a foglalkoztatás korlátjaként jelenik meg, egyben komoly társadalmi feszültségek forrása és a szociális egyenlőtlenségek újratermelődésének egyik okozója. A modern technológia elutasítása főként kognitív eredetű és leginkább a vidéki, alacsony státuszú és végzettségű, 45-70 év közötti felnőttekre jellemző. A projekt célja, hogy megváltoztassa a célcsoport szemléletét és arra ösztönözze őket, hogy használják a digitális eszközöket.

A projekt keretében megvalósuló tevékenységek:

• ▸Elkészül egy min. 60 oldalas Digitális nagyszülők kiadvány és 8 db oktató kisfilm, amelyek DVD-n kerülnek terjesztésre, és népszerűsítésükre 6 alkalmas tájékoztató előadássorozatot szervezünk. Ezek képezik a digitális eszközök és szolgáltatások megismerésének alapját. Az ismeretszerzésben tanácsadók segítik munkánkat.
    • ▸Elkészül az alapítvány honlapja, amelyen kiemelt helyet kapnak a témával kapcsolatos tartalmak.
    • ▸A projekt ideje alatt összesen 12-12 alkalommal 5 helyszínen (Győr, Abda) Digitális nagyszülők klubokat szervezünk.
    • ▸8 alkalommal kistelepülések rendezvényein (falunapjain, közösségi rendezvényein) jelenünk meg tájékoztató Digitális nagyszülők sátorral.
    • ▸A projektünk csúcspontjai a Digitális nagyszülők tematikus hétvégék (péntek – vasárnap) a Famulus Hotel külön termében 3 alkalommal (2019. november/december, valamint 2020. március és május) ahol előadásokon, fórumokon, bemutatókon, csoportfoglalkozásokon és nem formális oktatási programokon ismerkedhetnek a témával a résztvevők.
    • ▸4 alkalommal az érdeklődők buszos kirándulás keretében próbálhatják ki a digitális eszközök használatát.

LETÖLTÉSEK:

Digitális nagyszülők szórólap (pdf)
ginop_3_3_3_17_2019_00126_c_fekvo_nyomdai anyag (.pdf)
Sajtóközlemény (.pdf)