A STARTUP+SKHU projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. www.skhu.eu

STARTUP+SKHU
programok

Start-up verseny vállalkozói kompetenciák fejlesztése a magyar-szlovák határmenti régióban

https://gymsmkik.hu/start-up-verseny-vallalkozoi-kompetenciak-fejlesztese-a-magyar-szlovak-hatarmenti-regioban

Start-Up+SKHU projekt nemzetközi zárókonferencia

Iskolánk alapítványa, a Deák Ferenc Közgazdasági iskoláért Alapítvány a 2021-es évben vezető szerepet töltött be egy interregionális pályázatban, melynek célja az SKHU régióban az alapvető vállalkozói kompetenciák fejlesztése a végzős szakiskolások körében, kiemelten határ-közeli, vidéki iskolák bevonásával.

A projektben 6 szlovákiai és 6 magyar szakiskola vett részt, összesen 360 diák teljesítette a projekt során kitűzött célokat 36 mentor pedagógus segítségével.

A projekt különlegessége az volt, hogy a diákok 3 fős csoportokat alkotva virtuális vállalkozást alapítottak, majd a digitális tananyag tanulásával és színes, kreatív feladatok elvégzésével virtuális pénzt gyűjtöttek, amit a projekt végén a virtuális piactéren ajándékokra válthattak be.

Az ajándékokat a projekt január 27-én megtartott nemzetközi záró konferencián vehettek át a győri Deák-iskolában. A rendezvényen a versengő diákok személyesen is megismerhették egymást és tapasztalatot cserélhettek arról, ki hogyan, milyen ismeretekkel bővíthette tudását a projekt során.

Sikeres volt a szemléletformáló projekt – Győr Plusz

A Győr Plusz média beszámolója a STARTUP+SKHU projekt zárórendezvényéről

https://www.gyorplusz.hu/gyor/sikeres-volt-a-szemleletformalo-projekt/

Sikeres volt a szemléletformáló projekt

1. forduló zárórendezvényei