Hazai pályázatok 2017 – 2023.

2023/2024. tanév

NEAO-KP-1-2023/10-000098 számú pályázat Deák Alapítvány 2023 támogatása

Pályázatunkkal a Deák Cégszolgálati Központ bemutatását tudtuk még szélesebb körűvé tenni azáltal, hogy külföldi iskolákhoz is eljutott a híre. A decemberi Győri Nemzetközi tanirodai kiállításon a résztvevő külföldi iskoláknak bemutattuk az oldal működését, majd ezt követően regisztráltak is a rendszerünkbe. Általuk más iskolákba is eljutott a magyar cégszolgálati központ több nyelven való használhatóságának híre. A taniroda.hu oldal használatához elkészült kézikönyv segít a regisztrációban, és komplett tananyagterveket is tartalmaz a tanárok számára, hogyan lehet órán használni a programot (mintapéldák, esettanulmányok). A kézikönyvet angol nyelven a honlapon le lehet tölteni, segítve ezzel a külföldiek munkáját. Hazai workshopokon is bemutattuk a kézikönyvet. A kézikönyvet és a cégszolgálat népszerűsítését Madridban, Sepsiszentgyörgyön, Bécsben és Prágában és Németországban tudtuk megtenni. A külföldi work shopok a már meglévő civil kapcsolataink magasabb szintre emelését tették lehetővé, újabb kapcsolatok kialakítását, valamint további tapasztalatokat szerezhettünk a nemzetközi kapcsolatteremtés és rendezvényszervezés területén. Diákjaink idegen nyelvi környezetben fejleszthették kommunikációs képességüket és megismerkedhettek más országok kultúrájával. Másrészt remek alkalom nyílt ezeken a programokon külföldi civil szervezetekkel való kapcsolatépítésre, amelynek több hozadékát is élvezhettük az elmúlt évek során (pl. cserediák programunk tovább bővült a Sepsiszentgyörgyi kapcsolat által). A pályázat hozzájárult az útiköltség és szállásköltség egy részéhez, a bemutatóra egy tabletet vittünk, melyet a pályázati forrásból szereztünk be, ezen keresztül mutattuk meg az oldal működését. Prágában egy nemzetközi tanirodai kiállításon vettünk részt, ahol egy diákcégünk is bemutatkozott. A gOATs Kft. nevű diákcégünk saját készítésű zabpoharakkal kereskedett, ezeket a poharakat ők maguk készítették, a pályázat a mintatermékek anyagköltségéhez is hozzájárult. A bécsi tanirodai kiállításon az osztrák cégszolgálati központ meghívására vettünk részt, ahol tapasztalatot cseréltünk a diákvállalkozások nemzetközi működése kapcsán. A spanyol látogatás közvetlen hozadéka, hogy 3 spanyol tanár ellátogatott hozzánk és együttműködést sikerült velük kialakítani, a jó gyakorlatokat kicserélni, közösen tanulni a másiktól. A projekt keretében nem kívántunk alkalmazottat felvenni, hanem 10 fő új önkéntessel növeltük az önkénteseink számát.

A hazai workshopok terembérletét a pályázati pénzből fedeztük, valamint a külföldi sepsiszentgyörgyi út útiköltségéhez is hozzájárult a pályázat. Irodaszerre , nyomtatásra is költöttünk, a nemzetközi tanirodai kiállítás szállásköltségeinek egy részét tudtuk fedezni a pályázattal. A bécsi nemzetközi tanirodai kiállítás nevezési díját, a diákcégek standjának anyagköltségeit, szakmai anyagokat fizettünk ki a pályázati forrásból. A népszerűsítéshez elengedhetetlen volt egy viszonylag könnyen hordozható tablet és diktafon is, mely forrásának egy részét szintén a pályázat tette lehetővé. Az irodai munkák elvégzéséhez, pályázatok benyújtásához, PR tevékenység megvalósításához tonerekre, irodaszerekre, nyomtatványokra volt szükségünk.

2022/2023. tanév

NTP-INNOV-22-0129

Vállalkozási ismeretek, startup vállalkozások indítása, működtetése – szakkör 1 000 000 Ft

A tehetséggondozó programunk célja, hogy a 10-11. évfolyamon felfedezett tehetségígéreteket egy olyan komplex fejlesztésben részesítsük, amellyel a jövőben előnyhöz juthatnak a munkaerőpiacon. A siker elérése érdekében több területen igyekszünk fejleszteni a programba bevont tanulókat. A projektet a tanirodai oktatási módszer köré szervezzük, amelyet kiegészítünk személyiségfejlesztéssel, kommunikáció fejlesztéssel magyar és idegen nyelven. A diákvállalkozás működtetéséhez a Deák Cégszolgálati Központ programját használjuk, annak egyes moduljain keresztül tanulják meg a vállalkozási munkafolyamatokat. Hangsúlyt helyeznénk az induló vállalkozások létrehozására, a startup vállalkozások fontosságának gazdaságon belüli szerepére.

Szakmai beszámoló

Fotódokumentáció

2017/2018. tanév:

  1. Rotary Club Győr Alapítvány támogatásával vettünk részt az 53. Nemzetközi Tanirodai Kiállításon
  2. Fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek támogatása: A Kisalföld Fogyasztóvédelmi Egyesülettel közösen egy Fogyasztóvédelmi témájú kisokos összeállítása, fogyasztóvédelmi vetélkedő szervezése

Reformáció Emlékbizottság támogatása:

Reformáció határok nélkül

  1. Ami él, annak meg kell újulnia
  2. Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata: Nemzetközi Tanirodai Kiállításon való részvétel támogatása

2018/2019. tanév

  1. Fogyasztói érdekek képviseletét ellátó egyesületek támogatása: A Kisalföld Fogyasztóvédelmi Egyesülettel közösen egy Fogyasztóvédelmi témájú kisokos 2. kiadása, fogyasztóvédelmi vetélkedő szervezése
  2. Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata: 1. Európai Nemzetközi Tanirodai Kiállításon való részvétel támogatása
  3. Kantharosz Közhasznú Alapítvány támogatása a Nemzetközi Kiállításra való felkészülés, illetve az utazás támogatása

Elnyert pályázatok:

Győr város pályázata – Öntevékeny Művészeti Csoportok 2023. évi tevékenységének támogatása

NEAO-KP-1-2023/10-000098

Kantharosz Alapítvány

VCA-KP-1-2022/4-000607

NEAN-KP-1-2022/5-000192

NTP-INNOV-22-0129

NEAN-KP-1-2020/5-000008

NEAO-KP-1-2021/10-000050

NEAN-KP-1-2021/5-000034

NEAO-KP-1-2022/10-000004