2021. október 21-én adtuk át kilencedikes tanulóinknak az iskolai sálakat és nyakkendőket. Fontos ünnepség ez, hiszen jelképesen ekkor válnak a Deák Technikum „polgáraivá” a kilencedik évfolyam tagjai.
Ezen az alkalmon mindig megemlékezünk az iskola névadójáról, Deák Ferencről, aki október 17-én született. Idén Dr. Erdős Csaba dékánhelyettes úr tisztelete meg rendezvényünket a győri Széchenyi Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karáról.

Köszöntőjében arra biztatta a diákokat, hogy tanulmányozzák a deáki életművet, hiszen a szakmai felkészültség és a közösségi elhivatottság a mai értékrendünknek is fontos összetevői.

Kovácsné Zimborás Ágnes igazgatónő bemutatta az iskolai jelképeket: a kék szín a végtelen színe, a papír és a lúdtoll motívuma pedig a tudás értékére utal. A fiatalok meghatottan vették át iskolai kiegészítőjüket, és a helyszínen fel is vették azokat osztályfőnökeik segítségével.

Az ünnepség résztvevőjeként úgy gondolom, értékes fiatalokkal bővült ismét iskolai közösségünk. Kedves Kilencedikesek! Sok sikert, élményt, örömteli pillanatot kívánunk nektek deákos éveitekre!

Varga Csenge Zsóka magyar-történelem szakos oktató