Ebben az évben is megrendezésre került iskolánkban a Fogyasztóvédelmi verseny, melyet iskolánk Alapítványa is támogatott. Most is több osztály mérte össze tudását a kétfordulós versenyen.

Március végén 13 csapat kezdte meg a megmérettetést az online fordulóval. A csapatoknak TOTÓ-t, gyakorlati tesztsort kellett kitölteniük, illetve általuk elkészített videóban ismertették véleményüket a fogyasztóvédelem feladatáról, napjainkban betöltött szerepéről.

A döntőre április 25.-én került sor iskolánkban, ahol 5 csapat vett részt. Feladataik között a fogyasztóvédelem mellett szerepelt több természetvédelemmel kapcsolatos kérdés is, hiszen aznap kezdődött globálisan a Fenntarthatósági témahét. A döntőt megelőzően diákjaink interjúkat készítettek kistermelőkkel a csomagolásokról, amelynek tapasztalatait prezentáció segítségével adták elő. Emellett a döntőben plakátot készítettek a vizeinket szennyező mikro-műanyagokról, fogyasztóvédelmi TOTÓ-t oldottak meg és egy izgalmas fogyasztóvédelmi esetet is elemeztek. A verseny zárásaként hulladékból készített hangszerekkel adtak elő magyar népdalokat.

A döntőt színesítette Balogh Diána 10.i osztályos tanuló színvonalas előadása a szőgyei vízműtelepen tett látogatásukról.

A zsűri tagjai dr. Bagoly Beáta, a Békéltető Testület elnöke, Galambos Zoltán, a LIDL régióigazgatója és Kovácsné Zimborás Ágnes igazgatónő voltak, akik a verseny zárásában bíztatták diákjainkat a tudatos fogyasztóvédelemre.

A döntőbe bekerült csapatok helyezései:

  1. ZöldGazdászok (11.g): Cseri Ágnes, Kovács Veronika, Lipovics Noémi, Juhász Ivett
  2. Húsgombóckák (9.i): Rácz Gréta, Décsi Réka, Nilgesz Brenda, Molnár Liza

III. Csokinagyker (9.e): Illés Ákos, Mezzöl Máté, Horváth Ádám, Baranek Roland

  1. Anonym tücskök (9.g): Császár Eszter, Hegyi Jázmin Liza, Németh Lili, Szabó Villő
  2. Oompa-loompák (11.i): Fülöp Emese, Szabó Brigitta, Árpási Aliz, Remetei Eszter

A csapatok értékes jutalomban részesültek.

A zsűri munkáját segítették, illetve a felkészítésben részt vettek: Kollár Piroska és Dr. Polster Csilla Tanárnők.

Ez a rendezvény a VCA-KP-1- 2022/4-000607 pályázat támogatásával valósult meg.