skolánk az Európai Parlament Nagykövet Iskolájaként évente egyszer Európa-napot szervez. Idei Európa-napunkat április 26-án rendeztük meg.

A délelőtt során 10 osztály részvételével négyórás játékos vetélkedőt tartottunk. Az osztályok egy-egy EU tagállamot képviselve vettek részt az izgalmas próbákon, melyek közt volt osztálydíszítés, sütikóstoló, kiselőadások, Euroscola online kvíz, EU-s és országkvízek, plakátkészítés, vitafórum, nyelvi feladvány, szuvenír-vadászat. A program végén az osztályok bemutatták a különböző országok táncait, melyeket a délelőtt során tanultak és gyakoroltak be.

 

A menetlevélre gyűjtött pontok összesítése után megszülettek az eredmények. Az Országok Országa címet a 10.i osztály, Ciprus nyerte el (tavaly, Luxemburg képviseletében ugyanez az osztály nyerte az EU vetélkedőt). Második helyen végzett a 11.i osztály, Olaszországot képviselve. Harmadik helyezettünk a 9.ny osztály, azaz Magyarország lett. A győzteseknek szívből gratulálunk, és mindenkinek köszönjük a lelkes részvételt!

A programot az iskola EP Nagykövet csapata szervezte.

Az Európa-nap, az osztályok vetélkedője után, a regionális Deák nyelvi verseny döntő fordulójával folytatódott délután. Az Alapítvány a díjazást támogatta.